om kunstplass 5 | utstillinger & events | praktisk info ||  
| kommendetidligere

 

om utstillingen | kunstnerne | Filmfestivalen HRHW | filmvisning


WOUNDS (Mari Meen Halsøy)


Stillbilde fra filmen Salte Kyss III (Shwan Dler Qaradaki)

Stillbilde fra " You have to swim, you have no choice" (Ahmad Ghossein)
Video installation, 8 min, HD.

Last ned utstillingskatalog som bl.a. inneholder intervju med kunstnerne her (pdf 1,4 MB).

Festivalutstilling Human Rights Human Wrongs

Utstillingsperiode: 25.jan – 22. febr 2014

Vernissage: Lør. 25.jan. kl. 15:00
Ina Tin, seniorrådgiver i Amnesty International, åpner utstillingen

Kunstnere:

  • Mari Meen Halsøy (Norge) - installasjon/foto
  • Ahmad Ghossein (Libanon) – video
  • Shwan Dler Qaradaki (Kurdistan) - installasjon/tegning/video

Velkommen til festivalutstilling  på -kunstplass 5! Festivalutstillingen er et samarbeid mellom -kunstplass 5 og Dokumentarfilmfestivalen Human Rights Human Wrongs 2014.

Kunstnerne som stiller ut har alle personlige erfaringer fra krig, konflikt, flukt og brudd på menneskerettighetene. Kunstverkene som vises gir et bilde på enkeltmenneskers maktesløshet i en krigssituasjon, men har samtidig universell relevans. Gjennom kunstneriske og estetiske virkemidler formidler de sterke historier både inne på -kunstplass 5 og ute på Olaf Ryes Plass. Gjennom kunst håper vi at du som publikum får en annerledes og kroppslig opplevelse av universelle human rights og human wrongs. Vi håper at du blir berørt, stopper opp og at kunsten skaper en reaksjon.

Det blir også temakvelder, filmvisninger og performancer. Følg med på nettsiden vår!

Mari Meen Halsøy (Norge) - installasjoner og foto

”Wounds” er et stedsspesifikt og relasjonelt kunstprosjekt fra Beirut som består av installasjon, foto og video.

”Jeg har siden 2010 reparert krigens sår i Beiruts bybilde ved bruk av billedvev. Libanons hovedstad er sterkt preget av langvarig krig og politiske uroligheter. Bombede bygninger med utallige kulehull har i flere tiår stått igjen som monumenter over krigens herjinger. I ”Wounds” går jeg direkte inn i den fysiske og psykiske smerten, og plastrer bygningene som om de var menneskekropper. Vevnadene er tilpasset bygningenes sår og glir nesten usynlig inn i bybildet.” sier Mari.

Shwan Dler Qaradaki- videoanimasjon, tegning/maleri, installasjon
Med utgangspunkt i egne historier lager Shwan i tegninger, installasjoner, animasjons- og video-noveller. Med kurdisk bakgrunn og ti års opphold i Norge bak seg, har han gjort spenningsfeltet mellom frihet, muligheter, tradisjoner, brudd og fordommer til et gjennomgangstema. På -kunstplass 5 vil Shwan vise filmen Salte kyss III og lage et stedsspesifikt kunstverk som bl.a. handler om beskyttelse mot kjemiske våpen.

Ahmad Ghossein (Libanon) – video
Ghossein er en filmskaper og kunstner født i Beirut og nå bosatt i Norge og Beirut. På -kunstplass 5 skal Ahmad vise et nytt videoverk med tittelen “You have to swin you have no choice”. Denne kunstfilmen bygger indirekte på et intervju Ahmad hadde med en libanesisk ungdomspolitiker som overlevde ved å svømme fra Utøya og inn til land.

Omvisning på -kunstplass 5
-kunstplass 5 er et visningssted for samtidskunst på Grünerløkka i Oslo. Vi ønsker å utfordre og overraske de besøkende - gjerne med en politisk brodd. -kunstplass 5 tilbyr i samarbeid med kunstnerne omvisninger for skoleklasser eller grupper. Ta gjerne kontakt.

-kunstplass 5 takker Kulturetaten i Oslo og Fritt Ord for støtte til festivalutstillingen!

Følg med på hva som skjer på -kunstplass 5:
"lik" oss på facebook .

 

 

   
 

Copyright: -kunstplass 5