om Kunstplass [10] | utstillinger & events | praktisk info  
twitter
| kommendetidligere

  om utstillingen | om kunstnerne | filmer

 


Grunnet vannskade i egne lokaler arrangeres utstillingen i Oslos Gamle Rådhus (Nedre Slotts gate 1 v/Christiania Torv) - (kart)

LINKER:
- www.bentesommerfeldt-colberg.no/
- www.mariroysamb.no/
- Human Rights Human Wrongs Documentary Film Festival
-
www.supermarketartfair.com

”TROUBLED WATER”
Human Rights / Human Wrongs utstilling 2016

Kunstplass [10, Oslo: 18. - 28.2. 2016
Supermarket 2016 Stockholm Independent Art Fair: 21. - 24. april 2016

Vernissage Oslo: Torsdag 18.2. kl. 18.00-21.00.
Utstillingen åpnes av Liv Tørres, direktør Nobels Fredssenter
Kunstnere: Bente Sommerfeldt-Colberg, Mari Røysamb og internasjonale filmskapere
Sted: Kunstplass [10], 2. etg. Oslo Gamle Rådhus, Nedre Slottsgate 1 (kart)
(PS: Grunnet vannskade i egne lokaler er utstillingen flyttet)
19.2. kl. 18.00 filmvisning: “This Is Exile: Diaries of Child Refugees” (mer)

Krig, brudd på menneskerettigheter og flyktningers livssituasjonen er komplekse problemstillinger som ofte er utenfor vår fatteevne sett fra våre hjem i Norge.

Kunstplass [10] har invitert de to veletablerte samtidskunstnere Bente Sommerfeldt-Colberg og Mari Røysamb til å være Human Rights / Human Wrongs festivalkunstnere i 2016. De skal vise komplekse og monumentale skulpturer som vekker gjenkjennelse, samtidig som de åpner opp for nye tolkninger. Motsetningen i disse arbeidene kan gi deg en følelse av ubehag og ambivalens.

“Troubled Water” vil også være et vitne og påminnelse om vanlige folks liv og kamp for å overleve i krigssoner og som flyktninger. Utstillingen inneholder to korte filmer fra Syria. I den ene filmen blir du tatt med ut på tur i Damaskus’ gater sammen med Azza. Hun har et kamera gjemt i vesken sin i filmen ”A Day and a Button” (06:48) av Azza Al Hamwi. I filmen ”Love during the Siege” (15:35) av Matar Ismael møter du Um Wassim og hennes familie i deres daglige kamp for å overleve under beleiringen sør for Damaskus. Men mest av alt handler filmen om kjærlighet. Disse filmene har blitt produsert av Bidayyat for Audiovisuelle Arts og mennesker i Syria som tør å fortsette å håpe, å elske, og å holde seg i live. Takk til Syrian Peace Action Centre (SPACE) i Oslo som har gjort visningen av disse filmende mulig.

Vi håper utstillingen inspirerer deg til å reflektere, diskutere og tenke rundt din egen livssituasjon, brudd på menneskerettigheter og på dagens flyktningsituasjon.

Det er det 5. året på rad at en slik utstilling arrangeres av Kunstplass [10] i samarbeide med samfunnsengasjerte kunstnere og Human Rights / Human Wrongs dokumentarfilmfestival, og deres nettverk av organisasjoner, institusjoner og frivillige.

En versjon av denne utstillingen skal vandre videre til SUPERMARKET Art Fair 2016 i Stockholm fra 21.–24. april 2016.

Kontaktperson:
Kunstplass [10], Vibeke Hermanrud, mob 90 11 64 93, vibeke@kunstplass.no

Følg med på hva som skjer på facebook .

Utstillingen er støttet av Fritt Ord, Kulturrådet og Kulturetaten. Deltakelse på Supermarket Art Fair er støttet av Office for Contemporary Art Norway:

 

 

 

Copyright: Kunstplass [10]