om Kunstplass [10] | utstillinger & events | praktisk info  
twitter
| kommendetidligere

  om utstillingen | om kunstneren

Stefan Schröder
The Artist Is The Creator Of Beautiful Things

Vernissage: Torsdag 1.10. kl. 18.00
Sted: Kunstplass [10], Rosteds gate 10 (kart)
Utstillingsperiode: 1. - 25.10. 2015
Åpningstider: ons - søn 13.00 – 17.00

Stefan Schröder viser på Kunstplass [10] utstillingen med tittelen The Artist Is The Creator Of Beautiful Things. Kunstneren låner den første setningen fra boken The Picture of Dorian Gray av Oscar Wilde som ramme for hans prosjekt; utforskning av det kreative elementet i et menneskeliv.

Med to fotoserier og et veggobjekt, dokumenterer kunstneren sin utvidede forståelse for den kreative prosessen og dens rammebetingelser. Den ene billedserien, Contributor, er selvportretter fra pengejobber ved byggeplasser og kunstinstitusjoner. Her ser vi kunstneren midt i monteringsjobber for arbeidsplasser som Museet for samtidskunst, Norsk kulturråd og Preus Museum samt en privat byggeplass på Ekeberg i Oslo. Om Contributor sier Schröder: «Selv om jeg iblant jobber for andre kunstnere, tar jeg i disse jobbene avgjørelser etter mine egne kunstneriske erfaringer og regler».

Et av de første fotoene til billedserien Contributor ble tatt på Preus museum, Norges nasjonale fotomuseum, hvor Schröder periodevis jobber som utstillingsteknikker. Med analoge mellomformatkamera i verktøysekken, henter kunstneren sine motiv på steder og på tidspunkter hvor den kunstneriske prosessen normalt sett blir satt på vent. Mer en 60 fotografier ble tatt gjennom de siste 11 årene, hvorav syv nyproduserte verk vises på Kunstplass [10] i Oslo. Serien i sin helhet vises i digital form på flatskjerm.

I den andre fotoserien med tittelen Hellerau EW65B flyttes betrakterens oppmerksomhet tilbake til kunstnerens oppvekst i den østyske byen Dresden, og helt konkret til familiens egen byggeplass i Dresden-Hellerau, Tysklands første hageby. I en 2,5 år lang byggeprosess ble en standardbolig (EW65B) reist fra grunnen av. Den da 13 år gamle kunstneren deltok aktivt i dette, veldokumentert av kunstnerens far. Nå, 36 år seinere, sidestiller Schröder disse fotografiene med Contributor, noe som gir hele utstillingen en særegen (tids-) dimensjon og tematisk relevans.

Kontaktperson:
Kunstplass [10], Vibeke Hermanrud, mob 90 11 64 93, vibeke@kunstplass.no

Følg med på hva som skjer på facebook .

 

 

 

Copyright: Kunstplass [10]