om Kunstplass [10] | utstillinger & events | praktisk info  
twitter
| kommendetidligere

 

Bjørn Hegardt & Theo Ågren - Toward Gravity´s End

Vernissage: Torsdag 9. april kl.18:00
Sted: Kunstplass [10], Rosteds gate 10 (kart)
Utstillingsperiode: 9. april - 3. mai 2015
Åpningstider: ons - søn 13 - 17

Ideen og drømmen om vektløshet og levitasjon har fulgt mennesket gjennom tidene. Før romalderen var vektløshet et nærmest mytisk fenomen, med religiøse, magiske, spirituelle og parapsykologiske kjennemerker. I dag er det mulig å oppnå vektløshet på mange måter, også uten å reise ut i verdensrommet. For eksempel lyktes forskeren Andre Geim i 1997 med hjelp av elektromagnetisme å få en levende frosk å levitere, og det finnes høyhastighetstog som svever over skinnegangen med hjelp av maglev-teknikk. Fascinasjonen og drømmen om levitasjon og vektløshet er til tross for dette fortsatt like stor.

Toward Gravity´s End er den tredje delen i prosjektet En undersøkelse av fritt fall og levitasjon. Prosjektet dreier seg om å utfordre gravitasjonen med hverdagslige gjenstander og materialer, men også om situasjonen da alt faller sammen.

Om kunstnerne
Bjørn Hegardt, (f.1974) og Theo Ågren (f.1971) har jobbet sammen kontinuerlig siden 1998 med forskjellige fenomen som sorte hull, hvitt lys og virvelvinder, ofte i kombinasjon med en stedsspesifikk tematikk. Felles i deres installasjoner er en interesse i rommet og rommets grenser, visuelt og innholdsmessig.
www.bjornandtheo.net

Oslo Open
Oslo Open 2015 er Norges største kunstarrangement med fokus på samtidskunst. Bjørn Hegardt er tilstede for å fortelle om konseptet og arbeidsprosessen bak Towards Gravity’s End under årets Oslo Open lør. 18. og søn. 19. april, kl. 12.00 – 18.00 på Kunstplass (10).
www.osloopen.no

Følg med på hva som skjer på facebook .

Utstillingen er støttet av Kulturrådet og HDK (Högskolan för design och Konsthantverk, Göteborgs Universitet).

 

 

   
 

Copyright: Kunstplass [10]