om kunstplass 5 | utstillinger & events | praktisk info ||  
| kommendetidligere

 

om utstillingen | om Monica Winter |om Tomas Maria

-kunstplass 5 har gleden av å presentere
Kunstnerduoen Monica Winther og Tomas Maria
“ARTFACE”

ART FACE Vernissage m/performance: fredag 11. januar kl. 18:00Utstillingsperiode: 11.jan. - 2.febr. 2013

ART FACE er en interaktiv utstilling som inviterer betrakteren til å delta i verket, en installasjon hvor betrakteren blir skuespiller i egen observasjon. Kunstnerduoen Monica Winther og Tomas Maria vil vise installasjon, skulptur, video, foto, maleri, og performance.

I utstillingen viser Monica og Tomas bl.a. til Francesco Bonamis sitat: "What makes all men and woman in the world equal? We are all equal because we are all contemporary." Videre inneholder ARTFACE referanser til Gilbert & George, Leonardo da Vincis "Den vitruviske mann" og Dr. Frank Meshbergers studie av Michelangelos takmaleri i det Sixtinske kapell.

Monica Winther (1976) ble uteksaminert fra Kunstakademiet i Bergen 2007. Det ligger en sterk kobling mellom det fysiske og det psykologiske i Winthers kunst, som både utforskes med et overbevisende alvor og med humor. Sammen med Kersti Vetterstad er hun også kjent som Mor i den beryktede kunstnerduoen Mom & Jerry. Hun har hatt en rekke separat-utstillinger i Norge de siste årene og deltatt på gruppeutstillinger i inn- og utland. Winther bor og arbeider i Oslo.
 www.monicawinther.no

Tomas Maria (1990), kunststudent med italiensk bakgrunn, jobber med flere medier, hvor utforskelsen er grunnlaget for prosessen, og hans abstrakte energirike lerreter søker etter radikal subjektivitet i maleriet. Han har vært aktiv på kunstscenen de siste par årene med flere utstillinger og annet kunstrelatert arbeid. Han har bl.a. vært assistent for og samarbeidet med Monica Winther, Ivan Galuzin og Anders Smeby.
-kunstplass 5 ønsker alle velkommen til nye og større lokaler på samme sted - Olaf Ryes Plass 5, Grünerøkka, Oslo.


Les intervju med Monica og Tomas i Fett "Naken konst" (17.1.2013)

 

 
 

Copyright: -kunstplass 5