om kunstplass 5 | utstillinger & events | praktisk info ||  
| kommendetidligere

 

om utstillingen | om Marisa Ferreira | CV | Tekst av Jo Røislien


”Serie Squares I”

-kunstplass 5 har glede av å presentere
Marisa Ferreira “COLOUR + SPACE”

Vernissage: Lørdag 8. september kl. 15:00 - Velkommen!

-kunstplass 5 og Marisa Ferreira “COLOUR + SPACE” deltar på Oslo Kulturnatt 14. september.

Utstillingen varer til lørdag 6. oktober.

Utstillingen «Colour + Space» på -kunstplass 5 inneholder ni nye kraftfulle verk av den unge Oslobaserte portugisisk kunstneren Marisa Ferreira. Ferreira jobber med todimensjonal kunst som beveger seg inn i det tredimensjonale rommet, med en fargebruk som forsterker romfølelsen. Arbeidene er en del av hennes pågående undersøkelse rundt geometriske prinsipper i samtidskunsten.  – Jeg illustrerer ikke matematiske fenomener, men jeg bruker det som et utgangspunkt for mine komposisjoner, sier Ferreira.

Jo Røislien (”Siffer”, NRK) har skrevet en tekst til Ferreiras utstilling på -kunstplass 5 hvor han ser på koblingene mellom kunst og matematikk. Han skriver bl.a.:
Selv om det kan virke langt fra matematikkens stramme logikk til kunstens tilsynelatende frihet, ligger den samme underliggende mekanismen og lurer. På samme måte som matematikere utforsker konsekvensene av matematiske regler, setter kunstnere opp sine regler og utforsker rommet de danner. Resultatet, kunstverket, er noe man kan se, sanse, høre, føle.

Marisa Ferreira sitt kunstneriske virke har beveget seg i retning av vitenskap som et uttrykk for vår teknologiske tidsalder. Kunstneren undersøkelser blant annet temaer knyttet til det gylne snitt og numeriske sekvenser, skriftene til Merleau-Ponty og Heisenbergs usikkerhetsprinsipp. Hun jakter på en balanse mellom objektivitet og uttrykksfullhet. 
– Betrakteren av kunstverkene mine blir ofte overrasket når de opplever at kunsten min endrer seg når de beveger seg inn og rundt den. Mitt ønske er nettopp at betrakteren blir en aktiv deltager i mine kunstverk – og ikke bare en passiv tilskuer, sier Ferreira.

http://marisa-ferreira.com/

Utstillingen ble støttet av Norsk kulturråd:

 
 

Copyright: -kunstplass 5